Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Η Καρδίτσα στη Β' . Ο Παναιτωλικός στον βορρά;

Η Αναγέννηση Καρδίτσας κέρδισε στον αγώνα μπαράζ των δευτεραθλητών των δύο ομίλων της Γ’ Εθνικής 2-0 την Ηλιούπολη και πήρε το τρίτο εισιτήριο της ανόδου στη Β’ Εθνική. Η Θεσσαλική ομάδα ήταν καλύτερη στη Ριζούπολή και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια φτάνοντας στην επιτυχία με δύο γκολ του Μπουντούρη. Έτσι ακολουθεί τους πρωταθλητές των δύο ομίλων της Γ’ Εθνικής Διαγόρα και Καβάλα στη Β’ Εθνική. Είναι η δεύτερη σεζόν που την άνοδο εξασφαλίζει σε αγώνα μπαράζ ομάδα του βορείου ομίλου.
Το αποτέλεσμα του αγώνα μπαράζ βολεύει διπλά τον Παναιτωλικό. Αφ’ ενός τον βοηθάει να μετατεθεί στον βόρειο όμιλο όπως επιθυμεί και αφ’ εταίρου φεύγει απ’ αυτόν μια δυνατή ομάδα όπως η Αναγέννηση Καρδίτσας.
Με το παιχνίδι αυτό ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική σεζόν και είναι γνωστές οι 36 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Πρόκειται για 23 ομάδες που έπαιξαν και φέτος στην κατηγορία, τους δέκα πρωταθλητές των ομίλων της Δ’ Εθνικής και τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Β’.
Με βάση τη γεωγραφική θέση τους, υπάρχουν 20 ομάδες που ανήκουν στον νότο και 16 ομάδες που ανήκουν στον βορρά, όπως φαίνεται στον πίνακα. Αυτό σημαίνει ότι δύο θα μετακινηθούν από τον νότιο στον βόρειο, προκειμένου και οι δύο όμιλοι να έχουν από 18 ομάδες. Έτσι η μετακίνηση του Παναιτωλικού θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, όπως και μίας ακόμα ομάδας. Ποια μπορεί να είναι η άλλη;
Πλήρη εικόνα θα έχουμε όταν οι 36 ομάδες κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων που αποχωρούν, οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο τα αριθμητικά δεδομένα αλλάζουν.



Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως βλέπω τον βόρειο όμιλο...λουκούμι για άνοδο είναι!
:D

Ανώνυμος είπε...

Γενίκα στον βόρειο όμιλο δε πήγε καμοιά ομάδα Β εθνικής. Μόνο ανέβηκαν από Δ. Η Καβάλα και η καρδίτσα ανέβηκαν....... ΠΆΜΕ ΓΈΡΑ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ!!!!!!!!

gagarin είπε...

Άμα έχεις καλή ομάδα νικάς και τους μπράβους και το παρασκήνιο και τις παράγκες και τον κακό μας τον καιρό...

wrcfanatic είπε...

Τελικά μάλλον ο βόρειος ομιλος είναι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!ΓΕΡΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ!!!!!!!! ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΟΣΟ Ο ΝΟΤΙΟΣ!