Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ξανθόπουλος: "Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα"

Δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση έκανε στη συνέντευξη τύπου μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο ο προπονητής του Παναιτωλικού Βασίλης Ξανθόπουλος. Είπε πράγματα που συζητιούνται στις παρέες, αλλά σχεδόν κανείς δεν αποφασίζει να τα ομολογήσει δημόσια. Και οι αναφορές αυτές έγιναν αυθόρμητα, χωρίς να ερωτηθεί. Αναφέρθηκε σε περιστατικό που αφορά τον διαιτητή Σταυρίδη και την Ηλιούπολη. Για επιστροφή στην εποχή της παράγκας. Για το κράτος που κωφεύει και δεν ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:
Δυστυχώς γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται. Αναφέρατε τι έγινε σήμερα πάλι. Δεν θέλω να πω ότι αυτόν τον διαιτητή (σ.σ. Σταυρίδης του αγώνα Παναχαϊκή-Ηλιούπολη) τον άκουσα προσωπικά σε ανοικτή ακρόαση στον αγώνα Ηλιούπολης-Αιολικού να λέει «θα το παίξω άσσο. Θα κάνω κι εγώ το λάθος μου, είναι διαιτητές Α’ Εθνικής που κάνουν λάθη, γιατί να μην το κάνω κι εγώ;». Ρωτήστε και τους παίκτες του Αιολικού πώς τους συμπεριφέρθηκε. Κι όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, στην Πάτρα θα είναι διαιτητής αυτός, κατάλαβα.
Στη ζωή να ξέρετε, όπως έγινε με κάποιον από την Πάτρα που αδικούσε τις ομάδες, ακόμα και όταν έπαιζε υπέρ του Παναιτωλικού εδώ, δεν θυμάμαι το όνομά του ούτε θέλω να το θυμάμαι, νομίζω αυτά κάποια στιγμή πληρώνονται και κάποια στιγμή θα πληρώσει κι αυτός ο κύριος. Δεν μπορεί να διαιτητεύει ένας άνθρωπος εφτά παιχνίδια της Ηλιούπολης.
Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα της αθλητικής δικαιοσύνης, των αρμοδίων και εφόσον το κράτος κωφεύει, εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στα βουνά. Αφού δεν υπάρχει κράτος –και το λέω με επίγνωση- εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε θέσεις και να δώσουμε λύσεις σ’ αυτά τα προβλήματα και να γυρίσουμε πάλι στην εποχή της παράγκας, για την οποία τόσοι άνθρωποι καυτηριάστηκαν, αλλά δυστυχώς εξακολουθούμε να βαδίσουμε στα ίδια πρότυπα. Λυπάμαι πάρα πολύ.
Το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Κωστούλα που δεν μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες και έτσι πρέπει να γίνεται στο ποδόσφαιρο. Αν θέλει και η πολιτεία να συμβάλει στον τομέα αυτό, ας συμβάλει. Διαφορετικά ας απολαμβάνει αυτά που συμβαίνουν στον ελληνικό χώρο κι ας μην παίρνει μέτρα. Είναι λυπηρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εμείς θα κοιτάξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να κερδίζουμε και από κει και πέρα δεν θα κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Να μπούμε στη διαδικασία να κοιτάξουμε τι κάνει ο Διαγόρας ή να στήνουμε τον Διαγόρα ή να στήνουμε την Ηλιούπολη και λοιπά, αφού θα μας έχουν στήσει νωρίτερα αυτοί. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και από κει και πέρα ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ρωτήθηκε αν είναι ενήμερος ο κ. Κωστούλας για τις δηλώσεις του και απάντησε: Όχι, είναι πρωτοβουλία δική μου. Ο κύριος Κωστούλας δεν ξέρει τι γίνεται στο ποδόσφαιρο; Βάζει τα λεφτά του και βλέπει ότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν την τύχη του Παναιτωλικού και του κάθε Παναιτωλικού. Τι φταίει ο κύριος Κωστούλας; Δηλαδή να πάρει κι αυτός όπλα ή να αρχίζει να πληρώνει δεξιά και αριστερά ο κάθε πρόεδρος; Πήγε ο Παναιγιάλειος στον α’ γύρο και έγινε σφαγή. Όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχοληθήκανε με την Ηλιούπολη, το τι ξύλο έπεσε και τα λοιπά. Πήγε η Θήβα τα ίδια. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε εμείς τα όπλα να μπούμε στην Αθήνα; Αφού οι άλλοι έχουν περισσότερα.
Κυνηγάνε εμένα υπηρεσιακώς και δεν κυνηγάνε τον κύριο Φυντάνη, ο οποίος είναι προπονητής εκεί. Και με κυνηγάνε κάθε μέρα με αναφορές. Και προχθές αναφορά πάλι. Και πληρώνω πρόστιμα στην Αστυνομία, εξ’ αιτίας του ότι είμαι στον Παναιτωλικό και με αναγκάζουν να παραιτηθώ από την Αστυνομία. Γιατί δεν το κάνουν και με τον κύριο Φυντάνη; Εγώ είμαι αστυνομικός μόνο;


Υ.Γ.
Δηλώσεις με σαφή υπονούμενα έκανε σήμερα και ο προπονητής του Διαγόρα Παύλος Δερμιτζάκης, μετά την ήττα της ομάδας του στο Ρέθυμνο με 3-1. Είπε: "Δυστυχώς, ξέραμε τι θα γίνει σήμερα, αφού οι καλοθελητές υπάρχουν παντού. Δεν μπορούσαμε να πούμε στα παιδιά τίποτα. Είπαμε να τ’ αντιμετωπίσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πίστευα ότι θα χάσουμε το παιχνίδι, αλλά όχι ότι θα ξεκληριστεί η ομάδα. Σε αυτούς που διευθύνουν το ποδόσφαιρο, επειδή πιστεύω στο Θεό, πιστεύω ότι κάνεις το βρίσκεις μπροστά σου. Εύχομαι να μην πληρώσουν και άλλοι, για αυτούς".




Share

1 σχόλιο:

xristos 6 είπε...

Toυλάχιστον ήταν ο πρώτος προπονητής πο βγήκε και μίλησε ανοιχτά για την Ηλιούπολη!!Και ο Μούτας είχε αναφερθεί και ο Δερμιτζάκης τώρα,αλλά με υπονοούμενα!Άντε να σπάει σιγά σιγά ο πάγος και να αρχίζουν να μιλάει και κανένας άλλος μπας και σπάσει ο πάγος!!