Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τελειώνει σήμερα

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι ομάδες της Δ’ Εθνικής να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γνωρίζει η διοργανώτρια ΕΠΟ τον αριθμό των ομάδων και θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων, ενώ θα αποφασίσει τον χρόνο έναρξης των αγώνων και τον τρόπο ανόδου και υποβιβασμού.
Η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα σημάδια σε όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Έτσι, πολλοί σύλλογοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του περιφερειακού πρωταθλήματος και έχουν γνωστοποιήσει ότι, παρότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτό, οικειοθελώς θ’ αποχωρήσουν.
Η ΕΠΟ αναγκάστηκε, μετά από έντονες πιέσεις των ομάδων, να αλλάξει την αρχική της απόφαση για περιορισμό των ομίλων σε έξι, καθώς κάτι τέτοιο θα ανάγκασε τις ομάδες σε μεγαλύτερες μετακινήσεις και διόγκωση των εξόδων τους. Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να γίνει πάλι σε δέκα ομίλους, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αρκεί να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.
Αποφασίστηκε να ανέβουν στην Δ’ Εθνική όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων. Όχι μόνο όσες προβιβάστηκαν μέσα από τους αγώνες μπαράζ, αλλά στο σύνολό τους όσες συμμετείχαν σ’ αυτούς τους αγώνες τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Ακόμα κι έτσι, αρκετές απ’ αυτές τις ομάδες δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής, παρότι έχουν δικαίωμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΠΑΟ Κρύας, πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣ Ηπείρου, που ανακοίνωσε εδώ και αρκετές μέρες πως δεν θα δηλώσει συμμετοχή. Το ίδιο γνωστοποίησαν πρόσφατα άλλες τρεις ομάδες της Δυτικής Ελλάδας, που αναμένονταν να ενταχθούν στον παλιό 6ο όμιλο. Η Θύελλα Αμπελοκήπων από την ΕΠΣ Ζακύνθου, ο ΑΟ Διλινάτα από την ΕΠΣ Κεφαλονιάς και ο Μολαϊκός από την ΕΠΣ Λακωνίας. Προφανώς και άλλες ομάδες έχουν αντίστοιχη πρόθεση, μη μπορώντας να επιβιώσουν μέσα στην σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Από πλευράς ΕΠΟ ανεπίσημα εκφράστηκε η πρόθεση να απευθυνθούν ακόμα και τις δευτεραθλήτριες ομάδες των Ενώσεων, για να καλύψουν τα κενά. Το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος θα φανεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής (που συνοδεύεται από παράβολο 500 ευρώ) η οποία λήγει σήμερα. Γνωρίζοντας, από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, ότι ακόμα και ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, τελικά δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.
Η επιτροπή πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ, που θα χειριστεί το θέμα τις επόμενες μέρες, σίγουρα έχει ν’ αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εκπροσώπηση, περνάει δύσκολες μέρες.

Από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Συνείδηση" 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: