Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Αντίο στους Γιώργηδες

Δύο απώλειες μετράει τις τελευταίες μέρες η Παναιτωλική οικογένεια. Δύο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την κυανοκίτρινη φανέλα με τον Τίτορμο στο στήθος, έφυγαν από τη ζωή. Ο Γιώργος Μπισδούνης ήταν μέλος της ομάδας εκείνης που με επικεφαλείς τους «Γάλλο», Μήτσου, Μπάθα, αγωνίστηκε την περίοδο 1954-’55 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν ο βασικός κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού και τον υπηρέτησε αργότερα ως γενικός αρχηγός. Μέχρι πρόσφατα έδινε το παρόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας.Νωρίτερα εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο τερματοφύλακας Γιώργος Κοντοπάνος. Εντάχθηκε στον Παναιτωλικό μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και έπαιξε για πρώτη φορά το 1968 σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Ήταν ένας από τους αγρινιώτες ποδοσφαιριστές που ευτύχησαν να αγωνιστούν στην Α’ Εθνική. Τον Φεβρουάριο του 1976 κλήθηκε να αγωνιστεί στο παιχνίδι Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 2-3, μετά την αποβολή του βασικού τερματοφύλακα Εφρέμοφ.



Share

4 σχόλια:

ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ08 είπε...

ΧΡΗΣΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΟΤΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

wrcfanatic είπε...

Μπράβο Χρήστο που τους θυμήθηκες....
Δεν βλέπω γενικά κίνηση στο μπλογ ούτε απο τον Χρήστο βλέπω τη ζωντάνια των ειδήσεων που είχε όταν η ομάδα πήγαινε καλά...

Χρήστος είπε...

Nα δούμε στο μέλλον τί θα μένει από τους τωρινούς προσωρινούς, περαστικούς, από αλλού ερχόμενους παίκτες για να θυμόμαστε, να μνημονεύουμε, να συντροφεύουμε και να καλοτυχίζουμε για την συμμετοχή στο όνειρο.

gagarin είπε...

Μπραβο σου Χρήστο που, έστω και καθυστερημένα, αναφέρθηκες στην απώλεια των δυο πρωην πποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού. Με λύπη όμως διαπιστώνω ότι στο επίσημο site του Παναιτωλικού δεν γίνεται καμία αναφορά στους δυο Αγρινιώτες που πρόσφεραν στην ομάδα σε εποχές που οι παίχτες έπαιζαν για τη φανέλα κι όχι για τα συμβόλαια!!