Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Αλήθειες και ψέματα για τον Λουτσιάνο

Το agrinio-sport σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκε στο θέμα του Λουτσιάνο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να μεταγραφεί σε ομάδα Γ’ Εθνικής επειδή δεν επιτρέπονται σ’ αυτό το πρωτάθλημα ξένοι (μη κοινοτικοί). Από τη στιγμή εκείνη και μετά έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία και καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Ο Λουτσιάνο είναι ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ και μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ αποκτήσει ούτε κοινοτικό διαβατήριο, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ πάρει ελληνική υπηκοότητα. Άρα δεν μπορεί να υπογράψει σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Αυτά είναι απόλυτα εξακριβωμένα.
Έχει ξεκινήσει τη διαδικασία να πάρει ελληνική υπηκοότητα, αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά. Χρειάζεται πολύς χρόνος. Πολλοί σύγκριναν την περίπτωσή του με άλλους (αφρικανούς κυρίως) ποδοσφαιριστές που γίνονται κοινοτικοί, επειδή οι χώρες τους ήταν αποικίες ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. Γαλλίας) στο παρελθόν και η διαδικασία είναι απλή. Έτσι η σύγκριση αυτή δεν είναι σωστή και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.
Το agrinio-sport επικοινώνησε πριν από λίγο με τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της ελληνοποίησής του. «Δεν έγινε ακόμα, αλλά είναι σε καλό δρόμο» είπε.
Μπήκαμε και στο ζουμί της υπόθεσης και τον ρωτήσαμε αν έχει μιλήσει με τον Παναιτωλικό. Η απάντησή του ήταν ότι ο ίδιος μίλησε με τον Κεχαγιά και ότι δεν αποτελεί πρόβλημα η κατηγορία. «Εγώ δεν έχω πρόβλημα, επαγγελματίας είμαι και μπορώ να παίξω στη Γ’ Εθνική» μας είπε. Τόνισε όμως ότι θα πρέπει να μιλήσει ο πρόεδρος με τον μάνατζέρ του. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
Αν από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι «ο Λουτσιάνο είναι μια ανάσα από τον Παναιτωλικό» ή «Έρχεται ο Λουτσιάνο» ή οτιδήποτε άλλο έχει γραφεί ή ειπωθεί, τότε, πηγαίνετε στο γήπεδο να τον υποδεχτείτε. Διαφορετικά, περιμένετε να του γίνει πρόταση, να συμφωνήσει, να υπογράψει και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα για να μπορέσει να παίξει…



Share

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ησουν σαφέστατος Χρήστο.
Συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κοιτανε να παρουνε δυο τρεις πιτσιρικαδες λεω εγω κι ας αφησουνε το Λουτσιανο...
Ο Λουτσιανο ειναι απ' τους καλυτερους ξενους που περασανε απο τα ελληνικα γηπεδα ομως σ' αυτη την ηλικια και σ' αυτο το πρωταθλημα της Γ εθνικης το μονο που μπορει να προσφερει στον Παναιτωλικο ειναι... καμια εικοσαρια διαρκειας παραπανω.

Unknown είπε...

ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΜΑ, ΧΑΛΑΡΟΥΙΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΗΝΑ? ΑΚΟΜΑ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ? ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΣΩ ΕΓΩ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ? ΠΑΝ΄ΑΠ΄ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠ΄ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΝΑ΄ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΟ!

Nektarios - Filippos είπε...

sto contra.gr anaferete oti o panaitolikos exei kanei hdh 2 metagrafes.(autoi apo thn idia omada pou eleges xrhsto,alla den mas eipes poioi.....)
to sxetiko link einai :

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GEth_S/index.html


euxaristw....
Filippos_serres

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο ρεπορταζ μπραβο χρηστο εισαι ενας απο τους αληθινους δημοσιογραφους αλλα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση ειναι καλο να ερθει ο λουτσιανο στον παναιτωλικο μας τοσα εχουμε ακουση για αυτον τον παιχτη δεν ξερω τι να πω ασ το σκεφτη καλα ο κωστουλας.

ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να ειχαμε την τυχη να φερουμε εναν τετειο παιχτη δεν πειραζει ομως αποτι εχω καταλαβει ο προεδρος εχει για φετος καλη διαθεση να βοηθησει να γεινουμε φετος πολυ υσχηρη τον ευχαριστουμε πολυ

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Για nektarios-filippos

Ναι, το έχω γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση: http://agrinio-sport.blogspot.com/2008/07/blog-post_02.html

Unknown είπε...

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ!