Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Θετικά δείγματα

Οι 250-300 οπαδοί του Παναιτωλικού έφυγαν ικανοποιημένοι απ’ αυτό που είδαν στο πρώτο φιλικό της ομάδας τους στο Καρπενήσι με τη Λάρισα (Ο αγώνας θα μεταδοθεί απόψε Πέμπτη στις 10.10 το βράδυ από τον ΑΧΕΛΩΟ TV). Είδαν μια ομάδα που στάθηκε πολύ καλά απέναντι σ’ έναν (θεωρητικά) ανώτερο αντίπαλο και άφησε πολλές υποσχέσεις. Αρκεί να μην μείνει μόνο σ’ αυτές (υποσχέσεις) όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Κεχαγιάς χρησιμοποίησε τρεις παίκτες και στα 90 λεπτά. Τον Μπαμπανιώτη (τερματοφύλακα), τον Κομεσίδη (δεξί μπακ) και τον Φελεγκάκη (αριστερό στόπερ). Ο Παλαιολόγος έπαιξε επίσης στόπερ και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού (δεν ήταν κάτι σοβαρό) από τον Ρούσση. Αριστερά στην άμυνα έπαιξε ο Νάιντος και στο β’ ο Γκόλιας. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Δέντσας με τον Μουμίν, τους οποίους άλλαξαν Κουτσουρές και Αποστολίδης. Δεξί χαφ ο Μπελεβώνης και στο τελευταίο ημίωρο ο Καλοκαίρης. Αριστερό χαφ ο Χρυσάφης και στο β’ ο Παπαποστόλου. Στην επίθεση άρχισαν ο Μανίκας με τον Ζουρούδη και στο β’ στη θέση τους μπήκαν Πάβελα και Ντελγκάδο.
Σε όλη τη διάρκεια του φιλικού διατηρήθηκε το 4-4-2, με τους δύο επιθετικούς δίπλα - δίπλα. Όλο το βάρος έπεσε στη μεσαία γραμμή και οι ακραίοι είχαν περισσότερο το μυαλό τους στα ανασταλτικά καθήκοντα. Ο Παναιτωλικός έπαιξε έξυπνα και «γέμιζε» τους χώρους περιορίζοντας τη Λάρισα και είχε την ευκαιρία να δημιουργεί επιθέσεις ή αντεπιθέσεις. Στο 6’ έγινε το 1-0 από στημένη φάση. Ο Μπελεβώνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και μετά από σύγχυση στην περιοχή ο Μανίκας πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ του Παναιτωλικού. Στο 13’ σουτ του ίδιου πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ έξω από την περιοχή του Χρυσάφη μετά από φάση διαρκείας. Στο α’ ημίχρονο η Λάρισα είχε μια κεφαλιά του Κώτσιου που έφυγε άουτ μετά από φάουλ του Φωτάκη. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο την περιόρισε ο Παναιτωλικός.
Στο β’ ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε. Αυτό διευκόλυνε την ομάδα του Αγρινίου, που με τον ταχύτατο Ντελγκάδο έκανε «φύλλο και φτερό» πολλές φορές την άμυνα της Λάρισας, κερδίζοντας τουλάχιστον τις εντυπώσεις, ενώ θα μπορούσε να κερδίσει και το παιχνίδι. Στο 65’ ο Πορτογάλος έφυγε από το κέντρο και πάσαρε στον Πάβελα, που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Οι δύο πρωταγωνιστές στις αρχές του β’ ημιχρόνου είχαν από μια καλή ευκαιρία. Στο 69’ ο Φωτάκης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα, μειώνοντας για τη Λάρισα, που στάθηκε τυχερή στο 78’ όταν ο Αποστολίδης σημάδεψε με μακρινό σουτ το οριζόντιο δοκάρι. Στο 85’ οι Θεσσαλοί απέφυγαν την ήττα ισοφαρίζοντας με κεφαλιά του Ααράμπ μετά από κόρνερ του Φωτάκη, ενώ στο 90’ ο Βράνιτς αιφνιδιάστηκε, αλλά τελικά απέκρουσε σε κόρνερ κεφαλιά του Ντελγκάδο.
Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι, η εικόνα του Παναιτωλικού ήταν πολύ καλή. Και σε ατομικό επίπεδο οι περισσότεροι παίκτες στάθηκαν καλά. Τα βλέμματα των οπαδών ήταν στραμμένα στους «νέους» που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Κάποιοι (Ντελγκάδο, Μουμίν, Κομεσίδης) ανάγκασαν τους οπαδούς του Παναιτωλικού ν’ ασχοληθούν περισσότερο μαζί τους…
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Κομεσίδης, Νάιντος (46’ Γκόλιας), Παλαιολόγος (λ.τ. 63’ Ρούσσης), Φελεγκάκης, Δέντσας (46’ Κουτσουρές), Μουμίν (72’ Αποστολίδης), Μπελεβώνης (61’ Καλοκαίρης), Χρυσάφης (46’ Παπαποστόλου), Μανίκας (46’ Πάβελα), Ζουρούδης (46’ Ντελγκάδο).
ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης (46' Βράνιτς), Βέμπερ (55' Μπουκουβάλας), Κατσιαρός (55' Φεράρι), Ααράμπ, Κώτσιος, Κυριακίδης (59' Βλασσόπουλος), Ιγκλέσιας (46' Τσίγκας), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Πάρα (58' Παστόρ), Μπενζά.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: