Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Έχει ελπίδες;

Η κατάληψη της 2ης θέσης αποτελεί για τον Παναιτωλικό εφικτό στόχο. Είναι ο ελάχιστος που μπορεί να έχει, καθώς από το καλοκαίρι δεν ήταν ικανοποιημένος με τίποτα λιγότερο από την πρωτιά. Η πρωτιά αποτελεί μακρινό όνειρο και διεκδίκηση της 2ης αποτελεί την ελπίδα που τον κρατάει ζωντανό σήμερα.
Η εναλλαγή συναισθημάτων που προκαλούν τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα της ομάδας, οδηγούν σε απογοήτευση. Απελπίζεται ο κόσμος μόλις κάνει γκέλα ο Παναιτωλικός, ξανάρχεται κοντά του όταν πλησιάζει το επόμενο παιχνίδι. Το ξανασκέφτεται και όσο υπάρχουν ελπίδες δεν το βάζει κάτω παρά την πίκρα του. Αυτό συμβαίνει και τώρα που πλησιάζει η ώρα του επόμενου αγώνα με τον Αχαρναϊκό, το απόγευμα της Τετάρτης (16.30).
Μπορεί ο Παναιτωλικός να διεκδικήσει την άνοδο, έστω και μέσω της 2ης θέσης ή οι οπαδοί του απλώς αρνούνται να παραδεχτούν ότι μια ακόμα σεζόν πάει στράφι; Για μια ομάδα με τις προϋποθέσεις του Παναιτωλικού, δεν έπρεπε να μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Οι παίκτες που (κατά πολλούς) αποτελούν «πολυτέλεια για την κατηγορία», μπορούν και πρέπει να αναλάβουν δράση. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό γι’ αυτούς.
Αν όμως εμφανίσουν την εικόνα που παρουσίασαν την περασμένη Πέμπτη στο Ηράκλειο (για να μην πάμε σε παλιότερα ματς), δεν έχουν καμία τύχη, έστω και αν η διαφορά από τη 2η Κόρινθο είναι στους δύο βαθμούς.
Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι, ακόμα και αν ο Παναιτωλικός μπορεί αγωνιστικά να πάρει την άνοδο, θα του τη στερήσουν εξωγενείς παράγοντες. Αν και δεν είναι εντελώς αβάσιμοι οι φόβοι που εκφράζονται, η πρώτη απάντηση σ’ αυτό είναι, ας παίξουν οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού μπάλα αντάξια των δυνατοτήτων τους και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για κέντρα που εμποδίζουν την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Αν ο Παναιτωλικός βρίσκεται σήμερα τέταρτος, κατά κύριο λόγο ευθύνεται γι’ αυτό ο ίδιος. Και όσο δεν δείχνει εικόνα πρωταθλητή, τόσο αποδυναμώνεται το επιχείρημα περί «τρικλοποδιών».
Απέμειναν 12 αγωνιστικές. Έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Δεν δικαιολογείται ο Παναιτωλικός να εμφανιστεί νωθρός σε ούτε ένα παιχνίδι. Την απάντηση στο ερώτημα για τις ελπίδες που έχει για άνοδο, θα τη δώσουν μόνο τα αποτελέσματα.



Share

7 σχόλια:

gagarin είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ (ΘΕΛΕΙ ΝΑ) ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΕΔΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΟΡΩΠΙ, ΑΙΓΙΟ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΡΟΔΟΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Pane-athens είπε...

Δύσκολο... Στατιστικά να το παει κανεις θα κανει μια γκελα στα εντος εδρας... Στα εκτος να μεταμορφωθει απο τη μια μερα στην αλλη δυσκολο επισης... Επομένως ενα θαυμα μας σωζει!

Παρ ολα αυτα!!

ΟΛΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΟΔΟ...ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ...


Η Ηλιουπολη εχει δυσκολα εκτος εδρας ματς(Αιγιο,Αιολικο,Παναχαικη...) που δεν θα περασει και τις καλυτερες στιγμες της...

Η Κορινθος αρχισε να ''χανει'' ματς...

Οποτε μενουμε εμεις. Να παιξουν την μπαλα που ξερουν καποιοι, εστω και χωρις προπονητη, και να παρουν τα παιχνιδια!!!

xristos 6 είπε...

Άντε ρε παιδιά!
12 αγωνιστικές έμειναν!
Είπαμε ότι ήταν να πούμε ο καθένας μετά τον αγώνα με τον Ατσαλένιο πάμε τώρα όλοι μαζί χωρίς μουρμούρες να στηρίξουμε την ομάδα και ταμείο το Μάιο!!!

wrcfanatic είπε...

Συμφωνω...οτι ειπαμε ειπαμε...12 αγωνες ολοι μαζι ενωμενοι και στο τέλος κάνουμε ταμείο....

jonathan είπε...

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ,
ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ "ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΟΛΑ" ...ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ "ΟΛΑ" ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΗ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ, ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΣΤΟ 90 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΣΑΤΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΑΠ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΝΑ ΟΦΣΑΙΝΤ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ...ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΩ...ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΕΙ...ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ..ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΑΜ ...ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ...ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ...ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...ΚΑΙ SMS...ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ..

ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ¨ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ" ΠΟΥ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΤΥΧΟΝ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΣΤΑ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΠΤΑ...ΣΤΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ...ΣΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ...ΣΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΔΙΚΙΑ...


ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΡΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ Θ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 100 ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ 1 ΧΑΡΑ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΛΙΓΑΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ...ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ..

ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ!

Antonis22 είπε...

Όλοι γνωρίζουμε οτι η κατηγορία αυτή θέλει άλλη αντιμετώπιση...καλά τα match programme,καλοί οι μπουφεδες και τα τραπεζώματα,καλές(?) οι μασκώτ αλλά η ΑΝΟΔΟΣ παίζεται ΑΛΛΟΥ!Αν δεν ξυπνήσουν στη διοίκηση και δεν κάνουν τα κουμάντα τους από τωρα για του χρόνου εδω μείνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.Όπως και να το κανουμε πάντα ξενιζει το κάτι διαφορετικό που παει να χαλάσει την πιατσα...με αλλα λογια ενας λεφτας που ερχεται απο το πουθενα και θέλει απλως με καλους παικτες και υποδομες να ανεβάσει την ομαδα.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ!Καλως ή κακώς καμία ομαδα μέχρι τωρα δεν ανεβηκε κατηγορία με το σταυρό στο χερι.Και αναφέρομαι ακόμη και σε εκείνες που εχουν κατα καιρους παιξει πολυ καλη μπαλα(βλεπε Αιγαλεω).Πάντα είχαν ένα σχετικό σπρώξιμο.Κάτι που δεν εχει ποτέ ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.Δυστυχως έτσι πρέπει να γίνει και με εμάς.Κακά τα ψέμματα.Ηλιουπολη και Διαγορας για φέτος αδέρφια.Αντε και του χρονου!

ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ08 είπε...

ΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ.ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.