Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Νίκη με σφραγίδα Ζορμπά - Λιούρδη

Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν βασανιστικά για να συμπληρωθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων και πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης η ανάσα όλων είχε κοπεί. Ο Παναιτωλικός προηγούνταν 1-0 με το γκολ του Ζορμπά, αλλά ο Ρόμαντσουκ ήταν έτοιμος να εκτελέσει φάουλ από 35 μ. Η μπάλα πήρε μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Απ’ το μυαλό όλων πέρασε το πιο εφιαλτικό σενάριο, αλλά ο Γιάννης Λιούρδης δεν επέτρεψε να εφαρμοστεί. Με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή του γωνία έδιωξε τη μπάλα και το 1-0 έμεινε ως το τέλος. Όλοι οι συμπαίκτες του έτρεξαν και τον αποθέωσαν όταν έληξε το παιχνίδι, αναγνωρίζοντας ότι χάρις σ’ αυτόν ο Παναιτωλικός στάθηκε όρθιος.
Στο 19’ είχαν γίνει πάλι ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας με τον Σηφάκη ανάμεσά τους το γκολ που σημείωσε ο Ζορμπάς. Μετά από σέντρα του Σκαρμούτσου και αδράνεια της άμυνας ο νεαρός επιθετικός με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το γκολ που αποδείχτηκε «χρυσό». Έφυγαν «σφαίρα» όλοι μαζί για τον πάγκο και αφιέρωσαν το γκολ στον προπονητή τους, που δέχτηκε αρκετά πυρά την προηγούμενη εβδομάδα για την ήττα στο Κορωπί.
Το παιχνίδι θα μπορούσε να μην έχει χιτσκοκικό φινάλε, αν ο Παναιτωλικός μετέτρεπε σε γκολ και άλλες ευκαιρίες που δημιούργησε στο α’ ημίχρονο. Στο 6’ ο Βουτσινάς απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του σουτ του Ζορμπά. Στο 32’ ο Σάμπο τελείωσε τον συνδυασμό Ζορμπά – Πάβελα με σουτ πάνω από την εστία. Στο 53’ το δύσκολο διαγώνιο σουτ του Σκαρμούτσου έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι και στο 44’ ο Καραμπλάκας έδιωξε προ του Πάβελα την μπάλα σε κεφαλιά του Σκαρμούτσου. Η μοναδική φάση που απείλησε ο Αίας στο α’ μέρος ήταν στο 42’ που ο Ραπτόπουλος βγήκε μόνος απέναντι στον Λιούρδη, αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα.
Στο β’ ημίχρονο ο Αίας που έδειξε ότι είναι ομάδα που βασίζεται στη δύναμη, άρχισε να ανεβαίνει και ο Παναιτωλικός να οπισθοχωρεί. Οργανώθηκε σε μεσαία γραμμή και άμυνα και δεν επέτρεψε στην ομάδα της Σαλαμίνας που ήταν σίγουρο ότι θα ψάξει το γκολ, να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους. Εκτός από το φάουλ του Ρόμαντσουκ στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν καταστάσεις στην περιοχή του Λιούρδη.
Διαιτητής ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) που έδειξε έντεκα κίτρινες κάρτες: Στους Αβραμίδη, Σάμπο, Μπουσινάκη του Παναιτωλικού και στους Κοκλιώτη, Σκαρτσίλα, Σκαλίδη, Ραπτόπουλο, Καραμπλάκα, Κουτλούμπαση, Μανωλακάκη, Ναγιέφσκι. Απέβαλε από τον πάγκο του Παναιτωλικού τον Βαγγελή.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Λιούρδης, Πρίπου, Γκόλιας, Κουτσουρές, Σάμπο, Ζορμπάς (80’ Κατράνας), Αβραμίδης, Πάβελα (66’ Σίμος), Σκαρμούτσος, Ρούσσης (66’ Μπουσινάκης), Ζουρούδης.
ΑΙΑΣ: Βουτσινάς, Κουτλούμπασης, Κοκολάκης (87’ Χαλούλος), Κοκλιώτης, Ραπτόπουλος, Σκαρτσίλας, Καραμπλάκας, Ουρτάδο (78’ Ναγιέφσκι), Ρόμαντσουκ, Σκαλίδης (61’ Μανωλακάκης), Χουζούρης.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: