Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Δηλώσεις προπονητών


Ντανιέλ Μπατίστα:
Πρώτα απ’ όλα δίνω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας για τη νίκη. Ήταν ένα ντέρμπι με μία από τις καλύτερες ομάδες της Γ’ Εθνικής, σε μία καυτή έδρα, η οποία θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για κάθε ομάδα που θα έρθει εδώ. Στο α’ ημίχρονο μπήκαμε «κουμπωμένοι» στο παιχνίδι. Μπήκαμε φοβισμένοι μπορώ να πω και ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος. Είχε την τύχη να σκοράρει σε ένα λάθος δικό μας. Το β’ ημίχρονο ανήκει σε μας, αφού οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να μας αιφνιδιάσουν χωρίς να τα καταφέρουν. Μπορώ να πω ότι πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν δεν βάζεις γκολ και δέχεσαι, χάνεις. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στο επόμενο θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε εδώ. Έχουμε χάσει έδαφος αλλά έχει πολλά παιχνίδια ακόμα. Ο Παναιτωλικός είναι ομάδα που αξίζει να πάει πιο πάνω, γιατί έχει τις κατάλληλες συνθήκες δουλειάς για να προχωρήσει ακόμα και στην πρώτη κατηγορία. Του εύχομαι καλή τύχη.

Μύρων Σηφάκης:
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πέτυχαν μια σημαντική νίκη και στον κ. Μπατίστα και στην ομάδα του για το καθαρό παιχνίδι. Πετύχαμε την πιο σημαντική νίκη μας ως τώρα, για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί μετά την αποχή δύο μηνών πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δεύτερον, γιατί παίζαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Τρίτον, γιατί πλησιάσαμε πιο κοντά στην κορυφή μετά τα σημερινά αποτελέσματα.
Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής για μας και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έμειναν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας είναι πολύ επικίνδυνος όταν του δώσεις χώρο. Παίξαμε έξυπνα και πιέσαμε ψηλά μόνο όταν ήμασταν οργανωμένοι και μέσα από την αμυντική λειτουργία προσπαθήσαμε να κερδίσουμε εμείς τη μπάλα και να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους. Στο α’ ημίχρονο το καταφέραμε. Το γκολ προήλθε από κλέψιμο της μπάλας, όπως και οι ευκαιρίες με τον Ζουρούδη και τον Σκαρμούτσο. Στο β’ ημίχρονο θέλαμε να δώσουμε χώρο στον αντίπαλό μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι κάτω από το μισό, για να βρούμε εμείς τους χώρους και να ολοκληρώσουμε επιθέσεις. Δεν τα καταφέραμε στο επιθετικό κομμάτι, αλλά στην αμυντική μας λειτουργία, εκτός από ένα λάθος του Ρούσση και μία απόκρουση του Λιούρδη από στημένη φάση, ο αντίπαλος μας πίεσε μεν, αλλά ουσιαστικά δεν μας απείλησε. Ήταν μια δίκαιη νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο και αυτό που πρέπει να κάνουμε από αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: