Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Φιλικό αστέρων


Ονόματα όπως αυτό του Μίμη Δομάζου αποτελούν κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο αγέραστος ηγέτης της πορείας στο Γουέμπλεϊ κατέθεσε στο γήπεδο δείγματα του σπάνιου ποδοσφαιρικού του ταλέντου, κερδίζοντας το χειροκρότημα χιλίων φιλάθλων που πήγαν στο γήπεδο να θαυμάσουν αστέρες του παρελθόντος στο φιλικό των παλαιμάχων του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού.
Δίπλα στον Δομάζο ήταν μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Ο Γονιός απ’ την γενιά του Δομάζου. Ο Βαζέχα, ο Ρότσα, ο Αντωνίου, ο Φραντζέσκος που διακρίθηκαν με τον Παναθηναϊκό μεταγενέστερα. Τη φανέλα με το τριφύλλι φόρεσαν και δύο αγρινιώτες, ο Στράτος Αποστολάκης και ο Χρήστος Βασιλείου. Αγωνίστηκε επίσης ο προπονητής του Παναιτωλικού Σπύρος Μαραγκός. Σε αντίθεση με τους παίκτες του που δεν έβρισκαν με τίποτα δίχτυα στο παιχνίδι με τον Διαγόρα μια μέρα πριν, ο ίδιος σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φραντζέσκου.
Και στην απέναντι πλευρά υπήρχαν μεγάλα ονόματα. Παππάς, Τάκος, Σιακούφης, ήταν μέλη της ομάδας που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Καλύβας και Σταρακάς εκπροσώπησαν ακόμα παλιότερες γενιές. Χρειάστηκε να επιστρατευτούν και πιο νέοι. Ξανθόπουλος, Μανδέλος, Δήμου, Σιούνας, Ρίζος, Πάνου, Νταλακούρας, Καρτσακλής, Μπιτσικώκος, Παπαχρήστος, Ασημάκης, Μπακογιάννης, Παπαθανάσης, Κόκκοτος, Λιάσκος, Κοντούλης, Κωνσταντόπουλος.

Ο Κριστόφ Βαζέχα έδειξε ότι η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται, σημειώνοντας τρία γκολ. Τα άλλα δύο πέτυχαν ο Μαραγκός και ο Φραντζέσκος. Για τον Παναιτωλικό μείωσαν στο τέλος σε 5-2 ο Ρίζος με πέναλτι και ο Ασημάκης.
Εκτός από το κύπελλο του νικητή, στους παίκτες του Παναθηναϊκού απονεμήθηκε αναμνηστικό γλυπτό με τη φανέλα του Παναιτωλικού, καθώς και πλακέτα για τα 100 χρόνια που γιορτάζει φέτος από την ίδρυσή του.
Τα έσοδα από τα εισιτήρια του φιλικού αυτού αγώνα θα διατεθούν για την ανέγερση αγάλματος του «Γάλλου» και άλλους κοινωνικούς σκοπούς.



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.ΧΡΗΣΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΤΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ;ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΑΨΟΓΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ.ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΙΣΩΣ;
PERRY.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ

(ΔΗΜ. ΣΤ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Παπαπέτρου Α.
ΣΔΠ
Αθηνών


ΒΟΗΘΟΣ
Χριστοδούλου Π.
ΣΔΠ
Αθηνών


ΒΟΗΘΟΣ
Τσολάκης Σ.
ΣΔΠ
Αθηνών


4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διαγγελάκης Β.
ΣΔΠ
Αν. Αττικής


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Γεωργόπουλος Σ.
ΣΔΠ
Αρκαδίας


ΑΝΑΠ/ΚΟΣ ΠΑΡ.
Τόγιας Α.
ΣΔΠ
Πειραιά

Ανώνυμος είπε...

To πρόβλημα φέτος δεν είναι οι διαιτητές, αλλά το τι θέλει ο ίδιος ο Παναιτωλικός...
Αν θέλει πάντως ανεβαίνει!

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

PERRY
Ο Παπαπέτρου έχει παίξει φέτος το Μεσσηνιακός - Παναιτωλικός 1-2. Πέρσι το Παναιτωλικός - Ιεράπετρα 4-1 και ήταν 4ος στο Ζάκυνθος - Παναιτωλικός 0-1. Άρα γουρλής είναι. Μόνο νίκες...

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟ ΕΙΜΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΧΙ LIVE!!! ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Α! ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΠΟΛΛΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!