Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα

Για πρώτη φορά μετά την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Παναιτωλικός ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας μίλησε σήμερα στην αθλητική εκπομπή «Σπορ στις 12» στον Ρ/Σ Δυτικά 961.


Κύριε Κωστούλα, εσείς δεν ήσασταν στο ξενοδοχείο. Τι μάθατε για την επίθεση;
Το πρώτο που έμαθα ήταν η μολότοφ και είπα μήπως δεν πρόκειται για μολότοφ, αλλά κροτίδα. Δεν ξέραμε ακόμα για το λεωφορείο και τα αυτοκίνητα εκείνη τη στιγμή. Όπως για τα τηλέφωνα που έγιναν μέσα στη νύχτα και στο ξενοδοχείο και στην αστυνομία. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Αναρωτήθηκα αν είναι δυνατόν να συμβαίνει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Όπλα πυροβόλα μέσα στο κέντρο της Αθήνας;

Πήγε το μυαλό σας κάπου, όταν διαπιστώσατε ότι τα παραπάνω είναι η πραγματικότητα;
Το μυαλό μου πήγε στο ότι έχουν ξεφύγει κάποιοι «φίλαθλοι». Έχουμε δει και παλιότερα να χτυπάνε φίλαθλους αντίπαλης ομάδας με γροθιές και με κοντάρια. Υπέθεσα ότι κάνανε ένα βήμα πιο μπροστά και ήμασταν εμείς οι άτυχοι, που δεχτήκαμε αυτή την επίθεση.

Σήμερα, αρκετές μέρες μετά τα γεγονότα, με πιο καθαρό μυαλό, εξακολουθείτε να πιστεύετε το ίδιο;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άλλο ενδεχόμενο, πέρα από το ότι αυτό το πράγμα το έκαναν θερμοκέφαλοι φίλαθλοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ και κυρίως να πω, ότι είναι κατεύθυνση που δόθηκε από μια άλλη ΠΑΕ. Δεν έχω στοιχεία και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ελπίζουμε η αστυνομία να βρει τους ενόχους αυτής της επίθεσης.

Είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολείται και η αστυνομία και οι φορείς του ποδοσφαίρου. Είστε ικανοποιημένος από την αντίδραση που υπήρξε από τη μία και την άλλη πλευρά;
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ήρθαν πολλοί άνδρες, έψαξαν με σκύλους παντού και ήταν πολλοί αποτελεσματικοί. Έδειξαν ενδιαφέρον ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη και μας υποσχέθηκαν να κάνουν ότι μπορούν να αποκαλυφθούν οι δράστες. Μίλησα με τον πρόεδρο της Ένωσης τον κύριο Θεοδωρίδη και η αντίδρασή του ήταν άμεση και αποτελεσματική. Αφιέρωσε πολλές ώρες, έκανε πολλά τηλεφωνήματα για να πάρει την απόφαση της αναβολής. Και τώρα ακόμα ενδιαφέρεται και είναι κάτι που δεν άρεσε ούτε σ’ αυτόν. Από τους υπόλοιπους παράγοντες δεν μπόρεσε να βρω επαφή, αφού είχαν κλειστά τα κινητά τους λόγω της αργίας και της αποκριάς.

Ένα τέτοιο χτύπημα αφορά την κοινωνία γενικότερα. Από τη συμπαράσταση των βουλευτών, των τοπικών αρχών, παραγόντων και φορέων είστε ικανοποιημένος;
Την ίδια μέρα με πήρε τηλέφωνο ο νομάρχης ο Θύμιος ο Σώκος και μου είπε πού μπορεί να βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι βοήθησε με δικές του ενέργειες. Με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος ο Παύλος ο Μοσχολιός και μου είπε ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει, αφού αυτό μας αφορά όλους. Ήταν τα μόνα τηλέφωνα που πήρα εγώ προσωπικά από παράγοντες της περιοχής μας. Έδειξαν ενδιαφέρον δημοσιογράφοι και από την περιοχή μας και από την Αθήνα και κινητοποιήθηκαν αμέσως. Ήταν πραγματικά ευχάριστο.

Στην ανακοίνωσή σας κάνετε λόγο στην κρατική τηλεόραση που δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα.
Στις ειδήσεις η ΝΕΤ το ανέφερε. Ήταν πολύ λυπηρό η αθλητική εκπομπή που βλέπει όλος ο κόσμος, να μην ασχοληθεί με ένα γεγονός που αφορά τα θέματα με τα οποία ασχολείται. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Μάλλον μας έχουν ξεχάσει εμάς στην Γ’ κατηγορία και δεν μας υπολογίζουν καθόλου. Δεν ξέρω αν μας θεωρούν ότι ανήκουμε στην ίδια χώρα, μιας και ήμαστε σε άλλη κατηγορία. Είναι ακατανόητο.

Έχετε ελπίδες ότι θα εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση, που έτσι κι αλλιώς είναι μια δύσκολη υπόθεση;
Το θεωρώ πολύ δύσκολο, αλλά δεν γνωρίζω τις μεθόδους με τις οποίες δουλεύει η αστυνομία και αν υπάρχει τρόπος να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ελπίζω να βρουν κάτι. Είδαν ένα άτομο που πέταξε τη μολότοφ, υπήρχαν και μάρτυρες. Πρέπει να ήταν και άλλα άτομα, γιατί έγιναν συγχρόνως αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω πως θα το ψάξει η αστυνομία και αν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Η επίθεση αυτή έχει επηρεάσει την ομάδα και προς πια κατεύθυνση. Την τρόμαξε ή την πείσμωσε;
Αλίμονο αν μερικοί μπορούσαν να επηρεάσουν έτσι τις καταστάσεις σε μια ομάδα. Δεν φοβήθηκαν ούτε οι παίκτες, ούτε κανείς άλλος. Πιστεύω ότι περισσότερο έχουν θυμώσει.

Έχετε συζητήσει με την Ένωση και την αστυνομία τα μέτρα που θα ληφθούν στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη;
Έχω τη διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι στον αγώνα αυτό, όποτε γίνει, θα παρθούν τέτοια μέτρα που δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Νωρίτερα υπάρχει στο πρόγραμμα το ντέρμπι με τον Διαγόρα. Είναι παιχνίδι που παίζεται όλη η χρονιά κατά τη γνώμη σας;
Παίζεται ένα σημαντικό κομμάτι αυτή την Κυριακή για το αποτέλεσμα που θα έχουμε στο τέλος της χρονιάς. Το καλύτερο που μπορούσε κανείς να ελπίζει και να εύχεται, είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει χάσμα που θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε το τελευταίο διάστημα. Είναι κοντά στην ομάδα και τη στηρίζει.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο αυτή βοήθεια που δίνεται στους παίκτες από πλευράς των φιλάθλων μας. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς αυτό το αγκάλιασμα της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Είναι κάτι που εμψυχώνει και συγκινεί.



Share

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΕΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Xωρίς αποδείξεις μη περιμένετε να βγει κανένας να μιλήσει!!!!
Όλοι ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτά,αλλά να είσται σίγουροι ότι δε προκειται ποτέ να αποδειχθεί.......!!!!
Ποιος δηλαδή περιμένετε να κάνει κατι?Η δικαιοσύνη????????

xristos 6

Ανώνυμος είπε...

Xρήστο όχι πρώτη φορά μετά το συμβάν...Εχουν προηγηθεί άμεσα το απόγευμα της ίδια ημέρας...

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ STAR 105,9 "Στα γήπεδα το Αγρίνιο αναστενάζει", ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας δήλωσε:

"Ηταν σφαίρες στην καρδιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά τα απίστευτα πράγματα δεν είναι για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να τα πολεμήσουμε όλοι. Είμαι θυμωμένος με αυτούς που έχουν αφήσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να φτάσει τόσο χαμηλά. Η επίσημη πολιτεία και τα όργανά της έχουν πλέον το λόγο και μπορούν να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της επίθεσης. Οι δικοί μας παίκτες από την πλευρά τους να δώσουν ό,τι έχουν για να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτήν την κατηγορία".

Ομως κρίνοντας τις δύο συνεντεύξεις διαβλέπω μια διαφορά και μια προσπάθεια να αποφύγουμε μια ακόμη καυτή πατάτα που μας σέρβιραν με σφαίρες. Στην πρώτη ο πρόεδρος είχε πει ότι τους γνωρίζον ποιοί είναι και μπορούν να βρουν τους δράστες και τώρα στρέφει το βλέμμα προς τους κακούς φιλάθλους, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να βρεθούν!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα έτσι είναι...όταν είσαι "αναμμένος" λες και καμιά κουβέντα παραπάνω.Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είσαι προσεκτικός σε αυτά που λες και υπονοείς, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις στοιχεία.Τί να κάνουμε, πάντα αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν τη διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Όντας πιο νηφάλιος σε αυτή τη συνέντευξη μίλησε πιο προσεκτικά, αυτό είναι όλο. Πολλοί είναι, προφανώς, αυτοί που θέλουν να βγουν να Κατηγορήσουν, αλλά χωρίς απτές αποδείξεις τί να κάνεις?? Μόνο στο ψάξιμο.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Ανώνυμε 9:11, όταν γράφω "πρώτη φορά ΜΕΤΑ το συμβάν" εννοώ σε χρονική απόσταση από τη μέρα του γεγονότος. Δεν το έκανα για να καρπωθώ την πρωτιά. Για να είμαι ειλικρινής τη συνέντευξη στον ΑΝΤΕΝΝΑ STAR δεν την άκουσα, αλλά γνωρίζω ότι εκείνη τη μέρα (Κυριακή) μίλησε και στα κανάλια και σε ραδιόφωνα.