Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Δηλώσεις Σπύρου Μαραγκού

Την εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει για να κερδίσει ο Παναιτωλικός το παιχνίδι της Κυριακής, εξέφρασε ο Σπύρος Μαραγκός στη σημερινή συνέντευξη τύπου. Είπε ότι η ομάδα αφήνει πίσω της τα γεγονότα της Κυριακής, τα οποία χαρακτήρισε «πρωτόγνωρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για εμάς» τονίζοντας την κρισιμότητα του αγώνα με τον Διαγόρα:
Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή με τον βασικό μας αντίπαλό μας για την άνοδο. Είναι παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα που δεν είναι τυχαία εκεί πάνω, ξέρουμε τις δυνατότητές της. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Όλη την εβδομάδα προσπαθούμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα αυτά και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι με τον Διαγόρα. Ξέρουμε τη σημασία αυτού του παιχνιδιού και το καλό είναι πως έχει περάσει και στα παιδιά. Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε να το κερδίσουμε, γιατί το χρειαζόμαστε για πολλούς λόγους. Είναι πολύ σημαντικό στη χρονική στιγμή που γίνεται, γιατί από δω και πέρα λιγοστεύουν τα παιχνίδια και τα περιθώρια. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς, πιο σοβαροί και περισσότερο συγκεντρωμένοι ξεχωριστά σε κάθε παιχνίδι.

Τον ρωτήσαμε αν η αναβολή του αγώνα με την Ηλιούπολη, επιδρά ευεργετικά, αφού είχε περισσότερο χρόνο να αλλάξει πράγματα στην ομάδα.
Έχει και τα θετικά και τα αρνητικά η αναβολή. Το αρνητικό είναι ότι δεν παίξαμε για να δούμε κάποια στοιχεία ή να εντοπίσουμε κάποια προβλήματα. Το θετικό είναι πως δόθηκε και σε μένα περισσότερος χρόνος να δουλέψω με τα παιδιά παραπάνω, να επικοινωνήσουμε. Να δουν κι αυτοί απ’ την πλευρά τους τι ακριβώς στοιχεία θέλω να έχει η ομάδα μας και από την πλευρά της δική μου να μπορέσω να δουλέψω πάνω σ’ αυτό παραπάνω ημέρες.

Σε ερώτηση αν είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην προπονητική του καριέρα, απάντησε:
Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν είναι το μόνο. Θεωρώ πως από δω και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Κάθε παιχνίδι περνάει και πάμε προς το τέλος. Θα είναι δύσκολα όλα τα παιχνίδια ειδικά για τον Παναιτωλικό και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το καλύτερο που θέλουμε. Η πίεση του κόσμου, που εγώ τη θεωρώ βοήθεια, πιστεύω να την εισπράξουμε θετικά για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Για τη συνεργασία του με τον νέο γυμναστή:
Σας είπα και την προηγούμενη φορά, ότι στη φάση που είναι η ομάδα, στα μέσα της σεζόν, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Μπορούμε να αλλάξουμε λεπτομέρειες, να φέρουμε κάποιες μικρές αλλαγές και σε βάθος χρόνου να έρθει το αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις μεγάλες αλλαγές. Με τον κ. Γκότση έχουμε συνεργαστεί πάλι, είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας, ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Με ένα άνθρωπο που έχεις συνεργαστεί, είναι πιο εύκολο να βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Αν είναι ικανοποιημένος στο σύντομο αυτό διάστημα με τη συνεργασία που έχει με τους παίκτες.
Τους ποδοσφαιριστές τους ξέρω πριν έρθω εδώ. Αυτό που χαίρομαι πάρα πολύ, είναι ότι υπάρχουν πολλές προσωπικότητες στην ομάδα και προσπαθούν. Εγώ βλέπω μεγάλη προσπάθεια από αυτά τα παιδιά. Κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν κι αυτοί απ’ την πλευρά τους και αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο. Να ξέρει ο καθένας τις ευθύνες του και όλοι μαζί να κοιτάξουμε τον κοινό στόχο, που είναι να βγάλουμε την ομάδα από αυτή την κατηγορία, γιατί ο Παναιτωλικός είναι πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική. Ο Παναιτωλικός πρέπει να φύγει απ’ αυτή την κατηγορία και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: